Pretraga
  • Cena

Reset

SEOSKI TURIZAM

 stara_planinaSrbija ima povoljne uslove za razvoj turizma na selu: očuvanu prirodu, blagu klimu, čist vazduh, brojne reke i jezera, bogatu floru i faunu. Ove pogodnosti su izražene u brdsko-planinskim predelima - na obroncima Tare, Divčibara, Ozrena, Povlena, Rtnja, Bukulje, Oplenca, Suve Planine.

 Očuvana priroda, čist vazduh sa mirisom sena, cvetova, borova i pašnjaka bistre reke i potoka, divlja pitomina flore i faune idealna su mesta za godišnji odmor.

 Boravak u prirodi pruža turistima mogućnost za šetnje, rekreaciju, bavljenje sportom, organizovane izlete do obližnjih pećina, izvora i vodopada, mogućnost lova i ribolova,  jahanja, planinarenja, branje šumskih plodova i lekovitog bilja i druge rekreativno-zabavne aktivnosti u prirodi.

  zitoplaninaTuristi koji za to pokažu interesovanje mogu se uključiti u obavljanje poljoprivrednih radova.

Duge šetnje kroz bajkovite seoske ambijente nezaboravni su doživljaj kako za mlade, tako i za stare, za decu svih uzrasta.

Raznovrsnost turističkih resursa i bogatstvo kulturnog nasleđa posebno su obogaćeni i izraženom gostoljubljivošću i srdačnošću lokalnog stanovništva, koje, u skladu sa tradicijom, svakog turistu prima kao prijatelja i iznosi pred njega bogatu trpezu domaće hrane.

trpeza          kolaci