Pretraga
  • Cena

Reset

SOKO BANJA – SOKO GRAD DOĐEŠ STAR ODEŠ MLAD

Sokobanja je turističko mesto u jugoističnoj Srbiji. Banjskim turizmom se bavi 180 godina. Zelena oaza Srbije je smeštena u kotlini izmedju četiri planine (Rtanj, Ozren, Bukovik i Devica). Izvanredna nadmorska visina, bogatstvo zelenila u okolini i umerena kontinentalna klima sa malo padavina i magle, čine da je Sokobanja najposećenija banja u Srbiji.

sokobanjamap

Sokobanja je danas vodeća banja u Srbiji kada je u pitanju zdravstveni, ali i rekreativni turizam. Godinama je se borila za najposećenije turističko mesto - sa Dubrovnikom u bivšoj SFRJ, a danas sa Vrnjačkom Banjom. Specifična ruža vetrova sokobanjske kotline brzo i lako razgoni maglu, tako da Sokobanja ima neobično mali broj maglovitih dana tokom godine. A i poznato je veoma često prisustvo OZONA u ovoj banji podno Ozrena, čije je blagotvorno dejstvo na disajne organe neprocenjivo.

RipaljkaSokograd2

Preko Aleksinca Sokobanja izlazi na autoput Beograd - Niš i tako je spojena sa svim delovima južne, zapadne i severne Srbije. Od Niša je udaljena 60 km, a od Beograda 240 km.

Sokobanja raspolaže sa više hotela i u poslednje vreme sve kvalitetnijim privatnim smeštajem apartmanskog tipa.